Certyfikowany tran Mollers

2016-09-12

Tran należy do najzdrowszych i najbardziej naturalnych uzupełnień diety. Przydaje się zwłaszcza w okresie jesiennym i zimowym, kiedy wzrasta zapotrzebowanie organizmu na kwasy omega-3 i omega-6 oraz witaminy z grupy A i D. Wydobywany z wątroby dorsza norweskiego tran Mollers należy do najwartościowszych produktów tego typu.
Początki tranu Mollers sięgają lat 50. XIX wieku, kiedy to Peter Möller opatentował nowe metody ekstrakcji i oczyszczania tranu. Ulepszony sposób produkcji gwarantował zachowanie najbardziej wartościowych składników odżywczych zawartych w oleju rybnym. Do dziś metody wydobycia tranu Mollers pozostają niemal niezmienione. Bezpieczeństwo i świeżość produktów rybnych gwarantowane jest dzięki regularnym połowom na nietoksycznych, najczystszych morzach świata oraz nowoczesnym metodom usuwania wszystkich zanieczyszczeń.

Tran mollers posiada wiele certyfikatów jakościowych, do których należy m. in. Dobra Praktyka Wytwarzania, gwarantująca wysoki standard farmaceutyczny. Spełnione są również Standardy Bezpieczeństwa Żywności, czyli ustalane w Norwegii wymagania jakościowe dotyczące produktów spożywczych. Regularnie przeprowadzane są również wszystkie badania mikrobiologiczne.